Spoedgevallendienst – Tandartsenpraktijk Langeveld – Bussum

Spoedgevallendienst

Indien de praktijk gesloten is of niet bereikbaar is, kunt u telefonisch contact opnemen de centrale doktersdienst.

Deze is altijd te bereiken op 0900-1515. U wordt dan doorverwezen. Houdt u pen en papier bij de hand voor het noteren van de gegevens.

 

Wanneer met spoed naar de tandarts?

De spoedtandarts staat voor je klaar in geval van nood. In de volgende situaties is er sprake van een spoedgeval en neem je contact op met de dienstdoende tandarts:

  • Hevige pijn
  • Een wond die niet stopt met bloeden
  • Een uitgevallen tand/kies en/of ernstig tandletsel
  • Dikke wang, kloppend gevoel en/of koorts

Hevige pijn

Hevige tand- of kiespijn kan verschillende oorzaken hebben. Neem bij acute of hevige pijn altijd contact op met de tandarts. De tandarts beoordeelt dan of er een behandeling nodig is of dat pijnstilling mogelijk voldoende is. Kinderen met (hevige) pijn worden altijd zo snel mogelijk gezien.

Wond stopt niet met bloeden

Na het trekken van een tand of kies legt de tandarts(assistent) uit dat je op een gaasje moet dichtbijten om het bloeden te stoppen. Het komt wel eens voor dat een wond opnieuw gaat bloeden of dat het bloeden niet stopt. Neem dan altijd contact op met de dienstdoende tandarts.

Uitgevallen tand en ernstig tandletsel

Een bal tegen je mond, een valpartij of een klap kan er voor zorgen dat je een tand of kies verliest of dat je mond en gebit ernstig beschadigd raken. Neem in deze gevallen snel contact op met een tandarts, zodat bijvoorbeeld de tand snel teruggeplaatst kan worden.

Ook interessant: Dit moet je doen bij een uitgevallen tand of kies

Dikke wang, kloppend gevoel en of koorts

Een dikke wang, kloppend gevoel en/of koorts kan duiden op een (flinke) ontsteking in de mond. Soms zijn ook de lymfeklieren in de hals opgezet. Als de zwelling groter wordt, kan je problemen krijgen met slikken of ademhalen. Neem bij een dikke wang of kloppend gevoel daarom altijd contact op met een tandarts.

 

Tandartsenpraktijk Langeveld in Bussum

Wilt u meer weten over ons en onze praktijk? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op